Altnagelvin Hospital – Radiotherapy Unit

The successful completion of the New Radiotherapy Treatment Unit at Altnagelvin Hospital has sustained our long standing presence on this acute hospital site and further enhanced our ongoing relationship with the Western Health and Social Care Trust. The project consists of all mechanical, electrical and medical gas installations necessary in the construction of a new Radiotherapy Unit on a brownfield site within a live hospital campus.

The new building provides ground floor treatment rooms including 4 linear accelerator bunkers, MRI scanner suites, CT scanner suites, and plain x-ray, as well as first and second floor offices and respite care, bed wards and isolation suites. Works also included the extension and refurbishment of the existing Chemotherapy Suite, the refurbishment of the ground floor of the Tower Block, and the construction of an underground car park. The new unit links to the existing hospital via underground service tunnels and new link corridors.

On Altnagelvin Radiotherapy Unit we utilised our in-house BIM/CAD facilities to encourage early integration of the client, design and build teams to facilitate better decision-making in regards to the planning, design, construction, operation and maintenance of mechanical installations.

linkedinlinkedin